Tegenwoordig zie je steeds meer advertenties voorbij kommen om een vpn of vps te gebruiken. Waar deze advertenties in het begin met name gericht waren op consumenten, zijn ook bedrijven inmiddels een doelgroep geworden. Maar waarom is dit het geval? Voor veel bedrijven zijn er meer dan genoeg redenen om van een vpn gebruik te maken. In deze blog lichten we de drie grootste redenen voor je uit. Op deze manier kun je voor je eigen onderneming bepalen of een vpn het waard is.

Ekstra sikkerhed

I første omgang er en vpn ideel for at give dit firma mere sikkerhed. Når jij of je medarbejdere gebruik maken van het openbare wifi-netwerk op kantoor, is de kans aanwezig dat er iemand anders meeluistert. Dit kan leiden tot het ongewenst inwinnenst van vertrouwelijke information, zoals wachtwoorden of bankgegevens. Een vpn maakt het echter möjligt om op een veilige manier verbinding te maken met het internet. In plaats van het openbare wifi-netwerk op kantoor gebruiken, maak je dus gewoon verbinding met de server van je vpn-provider. Op deze manier is er geen kans meer dat er ongewenste derden meekijken met je internetgebruik.

Werknemers kunnen overal toegang krijgen tot visse oplysninger

Ten second is een vpn ook een uitstekende keuze als je bedrijf gebruik maakt van cloudopslag. Takket være en vpn kan arbejdstagere på ethvert tidspunkt og fra enhver lokation få adgang til visse oplysninger, såsom virksomhedsdokumenter eller e-mails. Dit kan erg handig zijn når je met verschillende vestigingen werkt of als je veel met eksterne partnere muss samenwerken.

Forbudte netværksstatistikker

Tot slot kan en vpn også hjælpe med at forbedre udbyttet af netværket. Dette kommer doordat er mindre data behøver te werden verstuurd via det offentlige internet, hvorved de bandbreedte die je bedrijf gebruikt hurtigere is. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot een betere online ervaring voor je kunder eller brugere.

Al med al er der genoeg motiverende grunde for virksomheder til at bruge en vpn. Het is onze hoop dat je door middel van deze blog nu beter kan bepalen of een vpn ook van belang is om te gebruiken voor jouw bedrijf.