Chrome er en hurtig og enkel browser. I denne lektion vil vi gennemgå, hvordan du navigerer rundt på websteder i Chrome. Du lærer også, hvordan du bruger faner, får adgang til din browserhistorik og ser dine downloads. Vil du vide mere om dette? Så læs vores dybdegående guide, der forklarer alt om dette emne.

Ben Grindlow

Ben Grindlow er grundlægger af ProXPN, en virksomhed, der leverer anmeldelser af VPN-produkter og -tjenester. Bens interesse for cybersikkerhed og privatlivets fred fik ham til at starte ProXPN, som er blevet en af de mest velrespekterede VPN-udbydere i verden. Ben er passioneret omkring sit arbejde, og han udforsker konstant nye måder at forbedre ProXPN's dybdegående guides på.

Sidst opdateret: 14:14PM 6/19/2022

ProXPN-ekspertvalg

4.9/5
3.5/5
4.9/5
3.5/5
4.9/5
3.5/5

Indholdsfortegnelse

Verdens førende og mest sikre VPN-udbyder

🔥 Spar 60%! 🔥

Når du surfer med Chrome-browseren, Edge eller Firefox og har til hensigt at besøge et websted, kan du få vist en af følgende pop-up-meddelelser.

Hvis du ikke bruger en privat forbindelse, er der stor sandsynlighed for, at du surfer på nettet uden den nødvendige kontrol af privatlivets fred. Det betyder, at du er sårbar over for cyberkriminelle, som konstant forsøger at stjæle dine data.

Pop-up-meddelelsen vises ofte i et af disse formater: Beskeden kan pludselig dukke op på din computer, bærbare computer, tablet eller smartphone, iOS- eller Android-enheder og operativsystemer, såsom Windows (Windows XP eller Windows Vista), når du forsøger at få adgang til en side i Chrome-browseren.

Disse pop-up-meddelelser er ofte på grænsen til at være irriterende, men har du overvejet, hvad de betyder, og hvad du kan gøre ved dem? Fortsæt med denne tanke, mens vi diskuterer, hvad du har brug for at vide i sin helhed.

Hvad betyder det?

Hvis pop-up-meddelelsen er en fejlmeddelelse, der antyder, at din forbindelse ikke er privat eller sikker, som det i nogle tilfælde kan være tilfældet, kan den oftest have en direkte forbindelse til dit SSL-certifikat, som f.eks:

  • SSL-certifikatet er muligvis udløbet
  • Der er pludselig opstået et problem med dit SSL-certifikat

Hvis du er sikker på, at dit SSL-certifikat er ægte, skal du overveje det værst tænkelige tilfælde, nemlig at det websted, du vil besøge kan være blevet hacket.

De fleste mennesker bliver ofte ofre for disse cyberkriminelle, da de forsøger at få værdifulde oplysninger fra dig, f.eks. adgangskoder eller kreditkortoplysninger.

Heldigvis har din standardbrowser sikkerhedsfunktioner, der forhindrer dig i at få adgang til sådanne websider. Pop-up-meddelelsen ville højst sandsynligt lyde "This connection is not private" (Denne forbindelse er ikke privat), hvis du bruger en engelsk browser.

Hvad er et SSL-certifikat?

SSL-certifikatet (Secure Sockets Layer) er et kvalitetsmærke, der har til formål at angive, om den webside, du skal til at tilgå, anvender krypteret kommunikation, når den kommunikerer med browseren, f.eks. Google Chrome, Edge eller Safari.

Du kan automatisk kontrollere ægtheden af websteder, som du er skeptisk over for, med et SSL-certifikat.

Nedenfor er trinene til godkendelse af websteders SSL-certifikat:

  • Hvis du forsøger at surfe, downloade eller få nem adgang til websteder uden krypteret kommunikation, får du en advarsel fra din browser om, at din forbindelse ikke er privat.
  • Websteder med et velfungerende og gyldigt SSL-certifikat har en HTTPS-forbindelse i stedet for en HTTP-forbindelse i deres adresselinje.

Dette kan nemt afsløres ved blot at se på låsen i URL-søgelinjen i din browser. Hvis du har brug for at besøge sådanne websider, bør du overveje at bruge en VPN, da din forbindelse er krypteret, selv uden et SSL-certifikat.

5 løsninger på fejlmeddelelsen i din browser

Fejlmeddelelsen, der vises på dine internetbrowsere som Google Chrome, Mozilla Firefox og Chrome Canary, vises ikke uden årsag.

Det skyldes ofte problemer med webstedet, selv om din standard internetbrowser ofte løser problemet.

Men hvis fejlmeddelelsen stadig forekommer, og du stadig skal have adgang til webstedet, kan du overveje disse fem løsninger nedenfor:

1. Slet dine Chrome-browserdata, og opdater eller åbn en ny fanebladsside

Fejlmeddelelsen kan skyldes, at din browser indlæser en gammel eller tidligere gemt side i browsinghistorikken. Du skal rydde din browserhistorik, cache og cookies for at få adgang til webstedet.

Dette kan gøres i Google Chrome ved at følge nedenstående trin:

  1. Klik på de tre prikker i øverste højre hjørne af websiden
  2. Vælg indstillinger
  3. Venstreklik på "Privatliv og sikkerhed".
  4. Klik på Ryd browserdata
  5. Vælg den ønskede periode
  6. Klik derefter på "Ryd data".

2. Besøg webstedet i privat tilstand

En anden løsning, du bør overveje, er at åbne webstedet i en helt anden browser eller at skifte til privat tilstand eller inkognito ny fane.

Hvis du åbner en inkognito ny fane eller pludselig skifter til privat tilstand, deaktiveres de installerede browserudvidelser midlertidigt. Det søger websiden på titellinjen indbyggede browserudvidelser giver fejlmeddelelsen.

Du kan åbne en ny inkognito-fane ved at vælge "ny inkognito-fane" eller "ny privat fane". Du kan også bruge tastaturgenvejene Ctrl + Shift + N (Chrome, Edge og Safari) eller Ctrl + Shift + P (Mozilla), når du surfer. Hvis webstedet stadig ikke åbnes, er det udvidelser, der er årsag til problemet.

3. Besøg webstedet med en anden browser end Chrome-browseren

En anden løsning, som du bør overveje for at omgå fejlmeddelelsen, er at åbne webstedet med en anden browser end Chrome-browseren.

Der kan være en mulighed for, at fejlmeddelelsen opstår på grund af din nuværende browsers manglende evne til at genkende SSL-certifikatet. En opdatering af dit nuværende Chrome OS til et andet browser-operativsystem kan også virke.

4. Brug venligst en anden internetforbindelse, når du browser med Google Chrome

En anden måde at komme uden om den pludselige pop-up fejlmeddelelse er at prøve at oprette forbindelse til et andet netværk, der understøtter browsing eller downloads, f.eks. 4G-netværket via din telefon.

Det kan være, at din netværksadministrator eller internetudbyder måske med vilje blokerer din forbindelse til websiden. Hvis du har prøvet websiden på andre enheder med andre netværk, og meddelelsen stadig vises, er der en anden årsag til fejlmeddelelsen.

5. Brug funktionen "Dette er usikkert" i Chrome-browseren

Hvis du vælger at bruge "Dette er usikkert" til at skrive på dit tastatur, kan du se fejlmeddelelsen "Din forbindelse er ikke privat", og du kan omgå den med det samme i Chrome-browseren.

Denne mulighed bør kun overvejes, hvis du er sikker på, at den webside, du vil søge på via titellinjen eller linket, ikke gør dig eller din computer sårbar.

Du skal vide, at denne mulighed kun er mulig, når du bruger Google Chrome-browseren, da den lader dig omgå den, og websiden åbnes automatisk.

Ofte stillede spørgsmål

Chrome er en browser på tværs af platforme, så den er tilgængelig på mange computere, håndholdte enheder og styresystemer. Ifølge Statista var Google Chrome i februar 2020 den mest anvendte version af Android med en markedsandel på mere end 32% i februar 2020.

Er Google Chrome en god browser? Med hensyn til browserfunktioner er Google Chrome en fremragende browser. Googles politik for dataindsamling gør dog Chrome til en af de dårligste browsere med hensyn til beskyttelse af personlige oplysninger, og vi foreslår, at du bruger en mere privatlivsbevidst browser.

  • Tilpas din søgning for at få unikke, skræddersyede resultater, straks mens du skriver.
  • Bogmærker og præferencer på alle dine enheder synkroniseres.
  • Google Workspace-applikationer, såsom Google Docs, Sheets, Slides og andre.

Chrome er udviklet til at være den mest effektive webbrowser. Den indlæser websites, flere faner og programmer lynhurtigt med et enkelt klik. V8, en hurtigere og mere kraftfuld JavaScript-motor end sine forgængere, er inkluderet i Chrome. Chrome's open source-renderingsmotor WebKit gør det muligt for den at indlæse websider hurtigere.

Brugere kan nu planlægge, at Google-browserhistorikken slettes automatisk efter en tidsplan på tre eller atten måneder, oplyser Google. Brugerne kan "indstille det og glemme det" ved at aktivere denne mulighed, så de undgår at skulle logge manuelt ind på Google-indstillingerne og slette historikken.

Relaterede artikler

Andre VPN-artikler, du måske vil kunne lide

Beskyt dit digitale privatliv, og vær sikker på internettet

Er du nysgerrig efter at høre om vores eksperter i beskyttelse af personlige oplysninger?